ΕΙΜΑΙ ΣΤΟίκός ΣΤΟΚΟΣΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΟΙ

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟίκός ΣΤΟΚΟΣΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΟΙ
ΕΙΜΑΙ ΣΤΟίκός ΣΤΟΚΟΣΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΟΙ

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014


SYΝΗΘΩΣ  ΕΓΩ  ΠΟΥ  ΕΙΜΑΙ  ΟΠΑΔΟΣ  ΤΟΥ  ΑΛΚΟΟΛ  ΔΡΩ  ΠΑΝΤΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΟΧΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΓΙΑΤΙ  ΟΤΑΝ  ΕΙΜΑΙ  ΜΟΝΟΣ  ΜΟΥ  ΕΙΜΑΙ  ΧΑΛΑΡΟΣ  ΕΝΩ  ΟΤΑΝ  ΕΙΜΑΙ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΑΛΟΥΣ  ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΣ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΣΤΟΝ  ΕΓΚΕΦΑΛΟ  ΚΑΝΟΝΤΑΣ  ΤΟΝ  ΝΑ  ΧΑΝΕΙ  ΤΗΝ  ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΠΙΘΥΜΙΑ  ΤΟΥ  ΤΙ  ΜΠΟΡΩ  ΝΑ  ΚΑΝΩ  ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ  ΜΟΝΟΣ[ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ  ΤΟ  ΑΝΑΛΟΓΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΜΟΥ]ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΤΙ  ΜΠΟΡΩ  ΝΑ  ΚΑΝΩ  ΟΤΑΝ  ΕΙΜΑΙ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΑΛΟΥΣ  ΚΑΙ  ΤΙ  ΟΤΑΝ  ΕΙΜΑΙ  ΜΟΝΟΣ..ΤΙ  ΑΒΟΛΟ  ΓΙΑ  ΕΝΑΝ  ΣΟΛΙΣΤ  ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ  ΤΑ  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΟΤΑΝ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΣ  ΜΑ  ΣΕ  ΠΛΗΘΟΣ..ΕΧΕΙ  ΚΑΝΕΙ  ΚΑΙ  Ο  ΓΟΥΝΤΥ  ΑΛΕΝ  ΜΙΑ  ΣΧΕΤΙΚΗ  ΣΑΤΙΡΑ  ΣΤΟ  ΦΙΛΜ  [[ΣΤΗ  ΡΩΜΗ  ΜΕ  ΑΓΑΠΗ]].ΤΟ  ΑΛΚΟΛ  ΒΟΗΘΑ  ΣΕ  ΑΥΤΑ[ΕΚΤΟΣ  ΑΠΟ  ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ  ΣΕΞ..Το αλκοόλ επιδρά διαφορετικά στη διάθεση του καθενός, κάνοντας μερικούς ανθρώπους χαρούμενους, άλλους ευέξαπτους και άλλους υπερβολικά ευαίσθητους. Που οφείλεται όμως η ξαφνική αλλαγή στη διάθεση και ο συναισθηματισμός που έπεται της κατανάλωσης αλκοόλ;
Το αλκοόλ μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος μας μέσω του αίματος και το 90% περίπου της ποσότητας που καταναλώνουμε καταλήγει στον εγκέφαλο. Μόλις διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, αρχίζει να να καταστέλει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα επιβραδύνοντας την επεξεργασία των ερεθισμάτων, την κινητική μας ικανότητα, τη σκέψη και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας.
Από εκεί εγκαθίσταται στο εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου μας, τον εγκεφαλικό φλοιό. Tο λεπτό αυτό στρώμα των κυττάρων (γνωστό και ως φαιά ουσία) καλύπτει τον εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα και ευθύνεται για την επεξεργασία των ερεθισμάτων και τον έλεγχο των μυών μας. Το αλκοόλ διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία των νευροδιαβιβαστών μας με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο ομιλητικοί και να επηρεάζεται η κρίση μας. Όσο αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ, τόσο εντονότερες γίνονται οι αντιδράσεις αυτές.

Το μεταιχμιακό σύστημα, ένα σύνολο έξι ανατομικών δομών που βρίσκονται μεταξύ του φλοιού και του υποθαλάμου, λειτουργεί ως το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου μας και ευθύνεται για τον έλεγχο της συμπεριφοράς και τη δημιουργία αναμνήσεων. Το αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία του με συνέπεια την παραποίηση ή τη μεγέθυνση των γεγονότων και την αδυναμία ελέγχου των συναισθημάτων μας.
Την επόμενη φορά που θα καταλήξεις να κλαις σε ένα κατάμεστο bar επειδή έξω βρέχει, θα γνωρίζεις τουλάχιστον το λόγο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου